Inwoners kunnen meedenken over plekken voor openbare laadpalen

22 oktober 2021
Een auto aan de laadpaal

Tilburg wil in 2025 1000 laadpalen in het openbaar gebied hebben staan. Het gaat om laadpalen voor elektrische auto’s die niet bij iemand op de oprit staan. De gemeente wil van inwoners horen of de plekken die de gemeente in gedachte heeft, de juiste zijn. 

Steeds meer Tilburgers stappen over op elektrisch rijden. Daar moet de stad op worden ingericht. De gemeente heeft in kaart gebracht wat geschikte locaties zijn voor openbare laadpalen. Inwoners kunnen t/m 2 december laten weten wat ze vinden van die plekken. De locaties zijn gekozen op basis van een aantal richtlijnen, zoals genoeg ruimte op de stoep voor rolstoelgebruikers en een veilige doorgang voor het verkeer. De minimale afstand tussen twee laadpalen is 150 meter. Via onderstaande kaart kunt u zien wat de voorgestelde plekken zijn en aangeven of dat een geschikte locatie is. 

Gezondere lucht

Naar verwachting zullen er in 2030 1,9 miljoen elektrische auto’s op de Nederlandse wegen rijden. Dat is goed nieuws, want dat betekent minder CO2 uitstoot. Elektrisch vervoer zorgt voor een gezondere lucht. Maar om deze overstap naar elektrisch rijden mogelijk te maken, moet er voldoende gelegenheid zijn om de auto op te laden. De gemeente wil daarom een dekkend netwerk van laadpalen, zodat bestuurders van elektrische auto’s een laadpaal op loopafstand kunnen vinden. Meer informatie over oplaadpunten op de pagina 'oplaadpunten voor elektrisch vervoer' op deze website.