Inwoners welkom op Open Dag Stadhuis met corona-toegangsbewijs

03 november 2021
De voorkant van het Stadhuis

De gemeente Tilburg organiseert op zaterdag 6 november a.s. het OpenStadhuis. Vanwege de nieuwe maatregelen, die vanaf zaterdag 6 november gelden, is het programma op enkele onderdelen aangepast. Een coronatoegangsbewijs is nodig om komende zaterdag het nieuwe Stadhuis te bezoeken.

Het is ook nodig om een ID, paspoort of rijbewijs mee te nemen. Dit is nodig voor de check naast het coronatoegangsbewijs.

Bewoners zijn van harte welkom tussen 10:00 en 16:00 uur. Meer dan 500 mensen meldden zich in de afgelopen weken aan voor een rondleiding door het nieuwe gebouw. Maar er zijn ook veel andere activiteiten.

Trouwfoto op het bordes

Zaterdag 6 november staan er zo’n 13 activiteiten gepland in het stadhuis en het paleis-raadhuis. Van muzikale optredens door Fontys studenten tot een foto-expositie over de verbouwing en het overdoen van je trouwfoto op de trappen van het paleis. Burgemeester Weterings: “Op basis van de nieuwe maatregelen hebben we uiteraard kritisch gekeken naar het programma. Iedereen blijft welkom met een coronatoegangsbewijs (QR-code). We zien voldoende ruimte om ook zoveel mogelijk op afstand iedereen te ontvangen."   

Het programma staat op de pagina Open Stadhuis op deze website.

  • Bezoek de pagina Open Stadhuis

Vernieuwde stadhuis

Na een grondige renovatie werd afgelopen februari het vernieuwde stadhuis in gebruik genomen. Op de verjaardag van de Stad (18 april jl.) werd de heropening vanwege de maatregelen al op digitale wijze feestelijk gevierd. Het gemeentebestuur is blij nu eindelijk de deuren te kunnen openen voor iedereen die het stadhuis wil komen bekijken. Het is immers een plek waar Tilburgers, ondernemers, partners en de gemeente elkaar kunnen ontmoeten en samenwerken. Het is ook de werkplek van het college, de raad en zo’n 850 medewerkers van de gemeente.