Inwonersenquête 2022 van start

15 september 2022

10.000 inwoners uit Tilburg, Biezenmortel, Berkel-Enschot en Udenhout krijgen de komende week een brief van de gemeente met het verzoek om een vragenlijst in te vullen. Iedere twee jaar wordt dit onderzoek onder inwoners gehouden.

Een luchtfoto van de Piushaven

De antwoorden op de vragen brengen in beeld hoe inwoners denken over verschillende onderwerpen en hoe Tilburg er voor staat. Wat vinden inwoners bijvoorbeeld van de binnenstad, de cultuurvoorzieningen, de fietspaden en het groen? Zijn er in de gemeente Tilburg voldoende mogelijkheden om te parkeren, te sporten en te recreëren?

De gemeente gebruikt deze inzichten bij het maken van nieuwe plannen en het bijstellen van beleid waar dat nodig blijkt. De antwoorden worden anoniem verwerkt. De online vragenlijst invullen kan tot eind oktober. Daarna start de verwerking van alle antwoorden. De ontvangers van de brief zijn gekozen door een a-selecte steekproef en dus willekeurig. Aanmelden voor het onderzoek is niet mogelijk.   

Begin 2023 worden de resultaten verwacht. Deze worden gepubliceerd op www.tilburg.nl/inwonersenquete. Daar vinden geïnteresseerden ook de resultaten van de vorige vragenlijst, die door bijna 2500 inwoners werd ingevuld.