Ireen Wüst IJsbaan weer open

30 september 2021
Twee kinderen maken plezier op de ijsbaan

foto: Toin Damen

De Ireen Wüst IJsbaan op Stappegoor opent 2 oktober weer de deuren voor een nieuw schaatsseizoen. Tussen 10.00 en 17.00 uur is iedereen is welkom om de baan feestelijk te openen en te genieten van winterse sferen. Entree is deze dag gratis.

Gedurende het schaatsseizoen vinden er wekelijks activiteiten voor jong en oud plaats: van de Norenochtend tot de Familie Fun Middagen.

Door het corona-virus werd het schaatsseizoen vorig jaar al vroeg stopgezet. Dit jaar hopen we weer een vol seizoen open te mogen. De Ireen Wüst IJsbaan is geopend t/m zondag 27 maart.

Programma open dag

Op zaterdag 2 oktober is de 400-meter baan van 10.00 tot 13.00 uur open voor langebaanschaatsen. Van 13.00 tot 17.00 uur is er recreatief schaatsen. Daarnaast worden er tijdens de open dag op de 30x60-meterbaan clinics verzorgd, kun je je inschrijven voor de Tilburgse Schaatsschool en zijn de Tilburgse schaatsverenigingen aanwezig. Koek & Zopie mag uiteraard ook niet ontbreken. Je mag gratis naar binnen tijdens de open dag, maar het is wel nodig om vooraf een ticket te reserveren via www.sportintilburg.nl of bij de receptie van Sportcomplex T-Kwadraat.

Tilburgse Schaatsschool

Dit jaar kun je je ook weer inschrijven voor de schaatslessen van de Tilburgse Schaatsschool. Er zijn schaatslessen voor jong en oud, op verschillende niveaus. De eerste lesreeks is van 11 oktober t/m 19 december 2021. In de week van 4 oktober kun je deelnemen aan proeflessen. Ook deze lessen vinden plaats op de Ireen Wüst IJsbaan.

Norenochtend

Nieuw dit schaatsseizoen is de Norenochtend. Iedere zondagochtend is de 400-meter baan van 09.00 tot 12.00 uur geopend exclusief voor norenrijders. Een goed moment om op je eigen tempo te kunnen schaatsen.

Familie Fun Middag

Wil je eropuit met het gezin of met je kleinkinderen? Iedere zaterdag en zondag kun je van 12.30 tot 17.00 uur komen schaatsen voor een gereduceerd familietarief. Schaats tegen de richting in, neem je slee of luchtbed mee het ijs op: bijna alles mag tijdens de Familie Fun Middag.

IJshockey

Dit jaar is ook de activiteit vrij ijshockeyen weer terug. Iedere woensdag van 10.00 tot 16.00 uur kun je vrij ijshockeyen op (een deel van) de 30x60-meter baan. Op de zaterdag is de gehele 30x60-meter baan geopend voor vrij ijshockeyen.