Jan Heerkens Koninklijk onderscheiden

17 juni 2019

Jan Heerkens (73) uit Tilburg is zaterdag 15 juni Koninklijk onderscheiden voor zijn jarenlange vrijwillige inzet voor het internationale kunstgezelschap van de Lustwarande en zijn inzet voor herstel en behoud van de Oude Warande in Tilburg.

De onderscheiding werd uitgereikt door Locoburgemeester Marcelle Hendrickx tijdens de opening van de 10e editie van Lustwarande op 15 juni 2019 om 14.30 uur bij Grotto, Oude Warande 3 in Tilburg.

Al zijn hele leven is de heer Heerkens nauw verbonden met de natuur. En met de Oude Warande in het bijzonder. De heer Heerkens hield zich in zijn werkzame leven bezig met dagelijks toezicht, snoeien en het aansturen van overige werkzaamheden in de Oude Warande in Tilburg. Ook na zijn pensionering heeft dit monumentale sterrenbos altijd zijn volledige inzet en aandacht gehad. Zo hield hij, vanuit de beheerderswoning in de Oude Warande, 24-uurs toezicht. Als beheerder en toezichthouder van dit bos kwam
de heer Heerkens in aanraking met de organisatie van Lustwarande. Het internationale gezelschap van kunstenaars is door hem in al die jaren bijgestaan zodat kunst en natuur in perfecte harmonie samensmelten.

Lustwarande

Deze 10e editie van Lustwarande is voor de heer Heerkens tevens het moment dat hij vertrekt uit de beheerderswoning.