Jongerenpunt helpt afgestudeerden aan een baan

13 januari 2022

In verschillende workshops geeft het Jongerenpunt antwoord op alle vragen die pas afgestudeerden hebben over de arbeidsmarkt en solliciteren. Van het zoeken naar vacatures tot tips over het inrichten van je LinkedIn. 

jongeren om een tafel, bezig met een workshop

Daarnaast is er ook ná de workshopreeks de mogelijkheid voor een-op-een begeleiding, tot de deelnemers een baan hebben gevonden. 

Afgestudeerd, wat nu?

Afgestudeerden van het HBO of het WO melden zich regelmatig bij het Jongerenpunt met vragen en / of onzekerheden over solliciteren. Ze vinden het moeilijk om hun weg te vinden op de arbeidsmarkt. Daarom biedt het Jongerenpunt deze workshops aan. 

In de zomer van 2021 was er een workshopsreeks én een-op-een begeleiding geboden aan een groep van 12 jongeren uit Midden-Brabant die net waren afgestudeerd. Van deze groep hebben inmiddels 10 mensen een passende baan gevonden, die aansluit bij hun opleiding en/of wensen. Vanwege het succes organiseert het jongerenpunt een nieuwe reeks workshops ‘Afgestudeerd wat nu?’. 

Inschrijven 

De workshops zijn gratis voor jongeren tussen de 18 en 27 jaar, die wonen in Midden-Brabant en net zijn afgestudeerd op HBO/WO niveau. Er is een maximaal aantal kandidaten per ronde. Het is de bedoeling om de workshops fysiek plaats te laten vinden. Mocht dit vanwege de coronamaatregelen niet mogelijk zijn, dan zijn de workshops online.  

Meer informatie

Kijk voor meer informatie en aanmelden op de website jongerenpuntmiddenbrabant.nl.