Judoka Jur Spijkers gehuldigd

07 september 2022

Nog maar 25 jaar en nu al winnaar van het Europees kampioenschap judo. Vele jonge sporters dromen ervan, voor de Tilburgse Jur Spijkers werd het afgelopen mei werkelijkheid. Voor deze bijzondere sportprestatie ontving hij een plakkaat van wethouder Maarten van Asten.

Op 1 mei jl. ging Jur de strijd aan tijdens de kampioenschappen in het Bulgaarse Sofia. Dit deed hij in de categorie zwaargewichten (100 kg en zwaarder), een categorie met veel concurrentie. Dit maakt zijn prestatie extra bewonderenswaardig. Zijn volgende uitdaging is het WK judo, dat op 6 oktober van start gaat in Tasjkent, Oezbekistan.

Visitekaartje voor onze stad

Wethouder Maarten van Asten (Sport): "Ik ben ongelofelijk trots op Jur. Op deze leeftijd al zo’n prestatie neerzetten. Een prachtig visitekaartje voor onze stad. In Tilburg vinden we het belangrijk om onze topsporters en sporttalenten zo goed mogelijk te steunen, zodat ze optimaal kunnen presteren. Jur is een voorbeeld voor al deze sporters."

Dat Tilburg trots is, merkt Jur ook in het dagelijks leven. Regelmatig krijgen zijn ouders, die een bloemenzaak in Tilburg hebben, leuke reacties van klanten op Jur zijn prestaties. “Of ik word aangesproken op straat door onbekenden. Dat is wel mooi om te zien”, zegt Jur.

Investeren in talent en topsport

In Tilburg werkt de gemeente met diverse partijen aan het creëren van een goed topsportklimaat. De Stichting Topsportopleiding biedt talentvolle sporters op de middelbare school de mogelijkheid hun sportopleiding te combineren met school. Met partners uit de stad werkt de gemeente onder de noemer #TeamTilburg aan een platform voor topsport en talentwikkeling. Sinds 2021 bestaat het Topsportfonds. Met dit fonds wil de gemeente topsporters en sporttalenten in de stad optimaal faciliteren. Een aanvraag voor een bijdrage uit dit fonds kan nog worden gedaan tot en met 30 september 2022 via de pagina Subsidie Topsportfonds Tilburg op deze site.

  • Bezoek de pagina Subsidie Topsportfonds Tilburg