Kantine KS Broekhoven wordt buurthuis

18 maart 2022

De voormalige kantine van KS Broekhoven wordt omgebouwd tot buurthuis. Daarmee komt er een plek waar jong en oud in Broekhoven elkaar kan ontmoeten.

De wethouder met de initiatiefnemers van de verbouwing

Het idee voor het buurthuis is van Robert Martens. Hij kwam op het idee om de leegstaande kantine van de Katholieke Sportvereniging (KS) Broekhoven als buurthuis te gaan gebruiken. Zijn voorstel werd door de gemeenteraad en het college van burgemeester wethouders enthousiast ontvangen. Het gebouw staat sinds het faillissement van de voetbalclub in 2018, leeg. Het initiatief van Martens kreeg steun van ContourdeTwern en vrijwillige klusdienst Beter Groenewoud, dat al langer op zoek was naar een plek voor de eigen activiteiten. De buurt is achter het plan gaan staan en tekende massaal in op een handtekeningenactie en een online petitie.

Nieuw leven inblazen

Wethouder Bas van der Pol overhandigde woensdag 16 maart alvast de sleutels aan de Stichting Buurthuis Broekhoven. Hij wenste de stichting succes. “Mooi om deze plek nieuw leven te kunnen inblazen en te werken aan een aanwinst voor de buurt. Dat is ten eerste de verdienste van Robert, het bestuur en iedereen die zich inzet vanuit de buurt. Maar KS Broekhoven is ook een toonbeeld van het goede en positieve samenspel tussen de buurt, jongerenwerk en onze eigen organisatie. Dat is belangrijk voor de toekomst." De stichting gaat de kantine ombouwen tot buurthuis. De werkzaamheden gaan starten als de laatste administratieve zaken zijn geregeld.