Kennismaken met cultuur

25 maart 2022

Kijken of je het leuk vindt om een instrument te bespelen of werken aan je schilder skills? Leerlingen uit het basisonderwijs kunnen zich vanaf 30 maart weer aanmelden voor Try-Out Cultuur.

Flyer voor Try-Out Cultuur Tilburg

Inschrijven voor een activiteit kan vanaf 16 uur, a.s. woensdag 30 maart. Dat kan via tryouttilburg.nl. Alle leerlingen van de groepen 1 t/m 8 krijgen via school een boekje met het aanbod aan activiteiten.

Laagdrempelig

De uitnodiging gaat naar ongeveer 18.500 basisschoolkinderen in de gemeente. Zo kunnen leerlingen zonder verdere verplichtingen op een laagdrempelige en toegankelijke manier kennismaken met cultuur. In het boekje staan meer dan 70 creatieve activiteiten. Denk daarbij aan:  muziekinstrumenten bespelen, keramiek, bakken, schilderen, schrijven, tekenen, techniek lessen, toneelspelen, theater en zingen.

Gemeentelijk sport- & cultuurbeleid

Leerlingen kunnen ook kennis maken met verschillende sporten. Dat gaat via Try-Out Sports. Dat start in het najaar. Via Try-Out Cultuur en Try-Out Sports kunnen kinderen en jongeren in de gemeente Tilburg kennismaken met sport en cultuur. Het geeft ieder kind de kans om zich te oriënteren op diverse takken van sport en cultuur en stimuleert kinderen om structureel aan de activiteiten deel te nemen.