Kijk op je Wijk gaat door in 2021

08 december 2020
Logo van Kijk op je Wijk

Bewoners van de Gesworen Hoek en Dalem Noord in de Reeshof konden vanaf juni 2020 deelnemen aan Kijk op je Wijk. Ze konden aangeven hoe de openbare ruimte in hun buurt onderhouden moest worden. Het doel was een hogere waardering van de openbare ruimte. Dit is gelukt, daarom wordt Kijk op je Wijk in 2021 voortgezet.

Voor Kijk op je Wijk is een tool (het ging om een kruising tussen een website en een app, red.) ontwikkeld waarin buurtbewoners konden aangeven welke onderhoudsthema's zij het belangrijkst vinden. Het budget voor onderhoud bleef hetzelfde, maar werd op een andere manier ingezet. Wilden zij bijvoorbeeld dat er meer zwerfafval op straat werd opgeruimd? Dan bleef er minder geld over voor het weghalen van onkruid.

Resultaten

Veel buurtbewoners hebben deze kans op invloed in de openbare ruimte aangegrepen en hebben via de tool laten weten wat zij belangrijk vinden. Gemeente Tilburg en Brouwers Groenaannemers hebben de resultaten destijds inzichtelijk gemaakt. De resultaten zijn in te zien op de pagina van Kijk op je Wijk. 

  • Bekijk de pagina Kijk op je Wijk

Evaluatie

Eind oktober ontvingen de buurtbewoners van Gesworen Hoek en Dalem Noord een uitnodiging voor de evaluatie van Kijk op je Wijk. De resultaten daarvan zijn bekend en staan op de pagina Kijk op je Wijk. De link naar deze pagina staat hierboven.  

Kijk op je Wijk in 2021

Uit de evaluatie blijkt dat de waardering van de openbare ruimte in Gesworen Hoek en Dalem Noord is gestegen en dat men Kijk op je Wijk een geschikt middel vindt om mee te beslissen over het onderhoud. Dit is een mooi begin, daarom wordt Kijk op je Wijk tot en met 31 december 2021 voortgezet. In de eerste maanden van 2021 wordt Kijk op je Wijk verder ontwikkeld zodat het onderhoud in de buurten nog meer kan worden afgestemd op de wensen van de buurtbewoners. Tot die tijd blijft Brouwers Groenaannemers de buurten op de huidige manier onderhouden.