Kinderen ontbijten met de burgemeester

06 oktober 2022

Tijdens het Burgemeestersontbijt op donderdag 6 oktober aten leerlingen van groep 7 en 8 van de Jenaplanbasisschool Jeanne d’Arc hun ontbijt samen met burgemeester Weterings.

Kinderen aan het ontbijt met de burgemeester

Foto: Joris Buijs

Ook mochten ze de burgemeester vragen stellen, die de leerlingen in de klas hadden voorbereid. Veel vragen gingen over zijn baan, bijvoorbeeld wat een burgemeester allemaal moet doen, met wie hij samenwerkt en hoe lang Theo Weterings nog burgemeester wil blijven. En er werden inhoudelijke vragen gesteld, over de klimaatproblematiek en of er speelplekken kunnen komen voor de wat oudere kinderen. 

Burgemeestersontbijt

Het belang van een goed en gezond ontbijt staat meer dan ooit op de agenda. Er wordt zelfs door het kabinet overwogen om deze startmaaltijd op school aan te bieden. Om het belang van een gezond ontbijt te benadrukken wordt het Burgemeestersontbijt georganiseerd. Hier doen ongeveer 200 gemeenten in heel Nederland aan mee. 

Het ontbijtpakket voldeed aan de actuele richtlijnen van het Voedingscentrum. In het pakket zat gezond beleg en volkorenbrood, volkorenbolletjes en volkoren krentenbollen van Bakkerij Eigenzinnig. Verder konden burgemeester en kinderen kiezen uit halfvolle zuivel, thee, groente en fruit. Gezond én lekker.