Kom op de fiets naar het centrum

21 december 2022

Met de fiets, vervuil je niets en fietsen is gezond. Kom je tijdens de feestdagen naar het centrum? Pak dan de fiets en stal ‘m gratis in een van de fietsenstallingen. Je steunt daar deze dagen ook nog eens een goed doel mee.

Een vrouw op de fiets maakt een scherpe bocht

(Foto: Dolph Cantrijn)

Sommige stallingen hebben aangepaste openingstijden in de periode van 22 december t/m 2 januari. De meeste zijn dicht op 1e kerstdag en op nieuwjaarsdag. Fietsers kunnen wel terecht in de stalling Heuvel. Die is 24 uur per dag open. Meer info over de openingstijden op de pagina Fiets in Tilburg op deze site.

Steun het goede doel

Inwoners die in december met de fiets naar het centrum komen en hem stallen in een van de fietsenstallingen, zamelen geld in voor 2 goede doelen: de voedselbank en de Quiet. De gemeente geeft de hele maand december een bedrag per gestalde fiets aan een goed doel. 

Opladen

Bij stalling Heuvel en Pieter Vreedeplein kunnen elektrische fietsen worden opgeladen. Bij veel stallingen is een fietspomp beschikbaar. Op vertoon van je legitimatiebewijs kun je in de binnenstad na het stallen van een fiets gratis een buggy lenen (indien voorradig).

Met de bakfiets of de scooter naar de stad? Parkeer in de tijdelijke stalling op het pleintje naast de Concertzaal.