Koning bezoekt GGD in Tilburg

24 maart 2020
Koning Willem Alexander op bezoek bij de GGD

Patrick van Katwijk / BRS-Rotapool

Zijne Majesteit de Koning bracht dinsdagmiddag 24 maart een werkbezoek aan de GGD Hart voor Brabant in Tilburg. Het bezoek vond plaats in het kader van de bestrijding van het coronavirus.

In een eerste gesprek met onder meer de directeur van GGD Hart voor Brabant, Karin van Esch, en enkele medisch deskundigen werd gesproken over de verschillende fasen in de aanpak van de uitbraak van een infectieziekte, waar nog geen vaccin tegen beschikbaar is. De Koning kreeg een toelichting op de procedures die het KlantContactCentrum (KCC) van de GGD en de artsen en verpleegkundigen moeten volgen. Ook werd het belang geschetst van goede data en informatie en de relatie met het RIVM. Aansluitend bezocht Koning Willem-Alexander het callcenter van het KCC, waar hij sprak met medewerkers en kort mee kon luisteren met de gesprekken die zij voeren met bellers.

Tot slot ging de Koning in gesprek over de samenwerking binnen de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant en de provincie in de bestrijding van corona. Aan tafel zaten vertegenwoordigers van de GGD, brandweer, gemeenten en enkele nauw betrokken bestuurders.
 
De koning was in Tilburg op uitnodiging van Theo Weterings, burgemeester van Tilburg en voorzitter van de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant. Weterings: "Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn enorm betrokken bij de gevolgen van de corona-uitbraak en de impact die dat heeft op het land. Tijdens zijn bezoek sprak de koning zijn steun en waardering uit voor de inzet van zovelen in de bestrijding van deze crisis. Die steun en waardering breng ik dan ook graag over op iedereen die zich in deze moeilijke tijden tot het uiterste inspant in het belang van de gezondheid en veiligheid van onze stad en regio."