Koninklijke onderscheiding voor Jan van Gorkum

03 oktober 2022

Dhr. Jan van Gorkum uit Udenhout ontving 1 oktober een Koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Janssen van Oisterwijk. Dhr. Van Gorkum krijgt de onderscheiding vanwege zijn jarenlange vrijwillige inzet voor Rugby Football Club Oisterwijk Oysters.

Dhr. Jan van Gorkum met zijn Koninklijke Onderscheiding

(Foto: Masja Vlaminckx)

Jan van Gorkum nam zaterdag afscheid van de rugbyclub. Hij was sinds 1978, kort na de oprichting, als vrijwilliger verbonden aan Rugby Football Club (RFC) Oisterwijk Oysters.

Diverse functies

Hij bekleedde gedurende de hele periode diverse functies. Zo was hij penningmeester, secretaris, algemeen bestuurslid, bestuurslid wedstrijdzaken en barcommissaris. Naast de functies in het bestuur nam hij al 44 jaar diverse uitvoerende taken op zich, zoals die van scheidsrechter, jeugdbegeleider, jeugdtrainer en vlaggenist. Inmiddels geeft hij geen trainingen meer, maar staat hij tot op de dag van vandaag 2 tot 3 keer per week als barman achter de bar en is overdag clubhuisbeheerder. Bij de bouw van het huidige clubhuis in 1990 heeft hij een grote rol gespeeld. Daarnaast is hij contactpersoon namens de rugbyclub voor de gemeente Oisterwijk met wie hij tal van zaken afstemt. Ook onderhoudt hij de contacten met het naastgelegen Asiel Zoekers Centrum.