Koninklijke onderscheiding voor Johan Vriens

20 januari 2020
Johan Vriens en burgemeester Theo Weterings

Koninklijke onderscheiding voor Johan Vriens.

Johan Vriens uit Udenhout heeft 18 januari een Koninklijke onderscheiding gekregen voor jij jarenlange vrijwillige inzet voor Gilde Sint Antonius-Sint Sebastiaan Udenhout.

Burgemeester Theo Weterings reikte de onderscheiding uit. Johan Vriens werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. De onderscheiding werd uitgereikt tijdens de viering van zijn 40-jarig jubileum op de jaarlijkse Teerdag van het gilde.

Gildewezen

Johan Vriens (53) is sinds 40 jaar lid van het gilde Sint Antonius-Sint Sebastiaan in Udenhout. Sinds 1994 is hij bestuurslid en sinds 2008 Hoofdman (voorzitter). Ook regionaal heeft de heer Vriens zich ingezet voor het gildewezen. Zo was hij 15 jaar bestuurslid van gildekring Maasland, waarbij 46 schuttersgilden aangesloten zijn. Daarnaast was hij 12 jaar lang lid van de Draaiboekcommissie van deze gildekring voor de realisatie van een uitgebreid draaiboek voor de organisatie van de jaarlijkse Gildedag. Bij de Noord-Brabantse Federatie van Schuttersgilden is hij sinds 2014 actief binnen de werkgroep 'Op weg naar 2025'. Deze werkgroep houdt zich bezig met het onderzoek naar een nieuwe bestuursstructuur van de federatie.