Koninklijke onderscheiding voor Joris Heesakkers

23 april 2019

Joris Heesakkers uit Tilburg kreeg op maandag 22 april 2019 een Koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Blanksma van Helmond. Hij is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Heesakkers kreeg de onderscheiding vanwege zijn jarenlange vrijwillige inzet voor de Helmondse Watersport Club De Helmvaarders. De uitreiking vond plaats tijdens de 25e editie van het Helmonds Internationaal Tournament.

Joris Heesakkers (45) is sinds 2000 verbonden aan de Helmondse Watersport Club De Helmvaarders. Hij is sinds 2001 stimulator, organisator en toernooidirecteur van het Helmonds Internationaal Tournament (HIT) van De Helmvaarders. Dit is het grootste internationale kanopolo-toernooi van Nederland en behoort tot de top 5 van grootste kanopolo-toernooien van Europa. Deze Nederlandse competitie is dankzij hem naar een hoger niveau getild en is nog steeds groeiende. Momenteel spelen 50 Nederlandse teams in 6 verschillende klassen om de nationale titels. Dit jaar is er een nieuwe klasse toegevoegd: de Jeugdklasse tot 14 jaar. HIT is inmiddels een begrip in de internationale kanopolo-wereld. Deelnemers uit Nederland, België, Denemarken, Duitsland, Engeland en Ierland komen naar Helmond om aan deze toernooien mee te doen.

Daarnaast verzorgt de heer Heesakkers bij de Helmvaarders elke week de training voor de recreanten. Ook zit hij in de technische commissie van de kanopolo-groep, ondersteunt hij bij de jeugdteams en adviseert hij de jeugdtrainers.