Koninklijke onderscheiding voor W.G.J. Peeters

16 september 2019

Wendy Peeters uit Tilburg kreeg zaterdag 14 september een Koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Weterings. Zij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Zij kreeg deze onderscheiding vanwege haar jarenlange vrijwillige inzet voor Stichting Jong
Nederland Albert Schweitzer Gilde. De onderscheiding werd uitgereikt tijdens de viering van het 25-jarig jubileum van mevrouw Peeters.

Mevrouw Wendy Peeters (43) is sinds 1993 vrijwilliger bij de Stichting Jong Nederland Albert Schweitzer Gilde. Voor het landelijk bureau fungeert ze als trainer van de verplichte introductietraining voor kaderleden en als coördinator kadervorming. Eerder was ze betrokken bij de organisatie van de landelijke ledendag en lid van de kerngroep Kaderschouw Tilburg en Drunen. Voor de Tilburgse afdeling Albert Schweitzer Gilde is ze bijna 20 jaar secretaris van het bestuur en 25 jaar groepsleider geweest. Naast haar hoofdtaken als EHBO'er en bestuurslid bekommert zij zich om tal van kleinere activiteiten, zoals carnaval, bingo, renovatie, kampeerweekenden enzovoort. Zonder vrijwilligers zoals mevrouw Peeters zou deze stichting niet kunnen bestaan. Voor veel jeugdleden en vrijwilligers van de stichting is zij een groot voorbeeld en inspiratie.