Han en Maria de Beer onderscheiden

11 oktober 2019
Het echtpaar Han en Maria de Beer

Maria de Beer-van Alphen en Han de Beer uit Tilburg ontvingen 10 oktober beide een Koninklijke onderscheiding uit handen van locoburgemeester Berend de Vries. Het echtpaar ontving de onderscheiding onder meer voor hun jarenlange vrijwilligerswerk voor de Hasseltse Kapel.

Mevrouw de Beer is ook als vrijwilliger betrokken bij het Hasselts Gemengd Kapelle Koor en ze is bestuurslid van de Katholieke Bond voor Ouderen, afdeling St. Maarten de Reit. De onderscheidingen werden uitgereikt na afloop van de jaarlijkse lichtjesprocessie van de Hasseltse Kapel aan het Hasseltplein 7.

De heer Han de Beer (77) is sinds 1994 vrijwilliger bij de Hasseltse Kapel. Hij heeft de opeenvolgende beheerders van de kapel ondersteund in de meest uiteenlopende taken, zoals het openen en sluiten en schoonmaken van de kapel. Ook heeft hij diverse malen, samen met zijn vrouw, de beheerder volledig vervangen. Meneer De Beer heeft in 2013 en 2017 namens de kapel grootschalige verbouwingen en renovaties aan kapel en sacristie gecoƶrdineerd. In 2018 heeft hij bij de renovatie van de beheerderswoning zelf veel sloop- en renovatiewerkzaamheden verricht en de kapel hiermee veel geld bespaard.

Muziekbibliotheek

Mevrouw Maria de Beer-van Alphen (63) is ook sinds 1994 vrijwilliger bij de Hasseltse Kapel. Bij de kapel verricht ze allerlei hand- en spandiensten, organiseert ze activiteiten en draagt ze zorg voor de kleding van het Mariabeeld. Zeker in de drukke meimaand is haar inzet voor de kapel enorm groot. Maria is sinds 1984 lid van het Hasselts Gemengd Kapelle Koor en draagt bij concerten en sociale activiteiten altijd haar steentje bij. Vanaf 1995 heeft mevrouw De Beer-van Alphen het beheer van de muziekbibliotheek op zich genomen. Ook
zorgt ze dat de gehuurde zaal iedere week 'repetitie klaar' wordt gemaakt. In 2007 trad mevrouw De Beer-van Alphen toe tot het bestuur van de Katholieke Bond voor Ouderen, afdeling St. Maarten de Reit. Voor de leden organiseert ze diverse activiteiten, uitstapjes en bijeenkomsten. In 2016 nam, na het plotseling overlijden van de penningmeester, mevrouw De Beer-van Alphen samen met een medebestuurder deze rol over.