Lancering wandelroute-app Stadsbos013

23 juni 2017
Een deel van het Stadsbos

(Foto: Jostijn Ligtvoet)

Stadsbos013 omvat onder meer de Oude Warande, het Wandelbos en het groen ten westen van de Blaak. Er zijn diverse ontwikkelingen in het gebied. De wandelroute-app Vossenstreken wordt 5 juli gelanceerd.

De gemeente wil van Stadsbos013 een groot recreatie- en natuurgebied maken voor en door Tilburgers. De wandelroute-app <link http: www.vossenstrekenapp.com external-link-new-window een pagina binnen deze>Vossenstreken is voor kinderen en hun ouders. De app geeft de route aan die door het bos loopt. Het fictief figuurtje Buitenbaas Robin geeft de kinderen onderweg opdrachten in de app.

Remapping

Disruption - Remapping Nature is de naam van de tentoonstelling in het deel Oude Warande in Stadsbos013. De expositie is van 24 juni tot 24 september. In de expo geven een aantal Europese kunstenaars hun visie op de wijze waarop de hedendaagse mens de natuur waarneemt, definieert en er zich toe verhoudt. Waar houdt het begrip natuur op en begint de cultuur?

Verhalen

Voormalig stadsarchivaris Ronald Peeters schreef verhalen over de geschiedenis van de Oude Warande, het gemeentebos dat aan de Bredaseweg ligt. De oorsprong van dit bos gaat terug naar 1712. De verhalen van Peeters verschijnen als canon op de website van het stadsbos, stadsbos013.nl.

Schapen

Schaapsherder Bart van Ekkendonk laat vanaf 27 juni een kudde van ongeveer 250 schapen grazen in het gebied de Gaas. De beesten gaan dit gebied onderhouden. De schapen kunnen de groei van dominante grassen en bomen voorkomen. Zo wordt voorkomen dat het stuk grond volgroeit met bos. Een herder kan een kudde precies daar laten grazen waar het gewenst is. De Gaas is een bos- en heidegebied dat grenst aan de wijk Witbrant in de Reeshof.

Toegankelijk

Tilburg werkt er hard aan om Stadsbos013 nog aantrekkelijker te maken: goed toegankelijk, met ruimte voor sport en recreatie en met een grote verscheidenheid aan flora en fauna. Meer informatie over Stadsbos013 op <link http: www.stadsbos013.nl external-link-new-window een pagina binnen deze>stadsbos013.nl.