Lening voor duurzame huizen

25 juni 2019

Inwoners van de gemeente Tilburg kunnen vanaf maandag 24 juni de stimuleringslening 'Aan de slag met je huis' aanvragen voor het verduurzamen van hun huis.

Via deze lening kunnen duurzaamheidsmaatregelen worden betaald zoals zonnepanelen, isolatie of een warmtepomp. Maar ook maatregelen om langer thuis te blijven wonen kunnen voor financiering in aanmerking komen. Denk aan het aanpassen van de badkamer, het weghalen van drempels of het verbreden van deuren.

Twee vliegen in een klap

"In Tilburg willen we dat onze stad ook in de toekomst een fijne plek is om te wonen. Daarom wil de gemeente huiseigenaren helpen met het verduurzamen en eventueel aanpassen van hun woning. Zo slaan we meerdere vliegen in een klap", aldus wethouder Oscar Dusschooten. "We verwachten met deze lening de komende 2 jaar ongeveer 450 inwoners te kunnen helpen."

De gemeente stelt deze lening beschikbaar als aanvulling op al bestaande leningen van de rijksoverheid. Naast de 2 miljoen euro die de gemeente al beschikbaar had voor het verduurzamen van woningen en het aanpassen om langer thuis te wonen, is 4 miljoen euro extra beschikbaar gesteld. De stimuleringslening is er ook voor particuliere huiseigenaren die onvoldoende inkomen hebben voor een lening, maar wel overwaarde op hun woning hebben.  

Meer informatie over energiezuinig wonen staat op www.tilburg.nl of op de website www.aandeslagmetjehuis.nl. Daar kunnen geïnteresseerden zich ook aanmelden.