LocHal in de race voor NRG Gulden Feniks 2019

15 april 2019

De LocHal is genomineerd voor de NRP Gulden Feniks 2019. Dit is een prijs van het Nationaal Renovatie Platform (NRP). De winnaar wordt 25 juni bekendgemaakt.

Onlangs werd het gebouw in de Spoorzone genomineerd voor het Beste Gebouw van het Jaar. Een prijs van de branchevereniging Nederlandse Architectenbureaus.

Diversiteit

Voor de NRP Gulden Feniks 2019 zijn 79 projecten ingediend, die een grote diversiteit tonen van renovatie en transformatie van gebouwen en gebieden in Nederland. Na beoordeling van de inzendingen maakte de jury een 1e selectie. Daarna zijn ze de gebouwen gaan bekijken. De jury nomineerde naast de LocHal: het Eiffelgebouw in Maastricht, Innovation Powerhouse in Eindhoven, Kijkkoepel Front Krommenie in Uitgeest, Stationsrenovatie Metro Oostlijn Amsterdam en tot slot Sweets Hotel Amsterdam.

Huiskamer van de stad

Wethouders De Vries (Spoorzone) en Hendrickx (cultuur)zijn enthousiast. "Dat we naast het enthousiasme van Tilburgers nu ook professionele erkenning ontvangen voor onze 'huiskamer van de stad' is een kroon op de LocHal", aldus Berend de Vries. Collega-wethouder cultuur Marcelle Hendrickx vult aan: "In de korte tijd dat de LocHal nu open is, zie en voel je al wat cultuur doet in de stad en waarom het zo belangrijk is."

Voor deelnemers biedt de NRP Gulden Feniks een uniek podium om te laten zien welke belangwekkende projecten zijn gerealiseerd. Daarmee wordt interessante kennis en informatie uitgewisseld over succesfactoren en leerpunten uit de verschillende projecten.

De winnaars worden bekendgemaakt tijdens de Nationale Renovatie- en Transformatiedag.