Lokaal preventieakkoord Tilburg

04 juni 2021
Omslag van het Lokaal Preventieakkoord Tilburg

Meer dan 50 partners gaan samenwerken voor een gezonder Tilburg. Het gaat om organisaties binnen zorg, welzijn, gemeente, onderwijs, ondernemers, enz. Samen willen zij inwoners inspireren om gezond en gelukkig te leven, gezonde keuzes te maken en in beweging te komen.

De organisaties kiezen een aanpak dichtbij in de wijk, waarbij ze van het begin af aan nauw samenwerken met de inwoners zelf. Zo verwachten ze tot betere resultaten te komen. De organisaties hebben hun plannen beschreven in het Lokaal preventieakkoord Tilburg.

5 thema’s

De komende jaren gaan de organisaties samen activiteiten organiseren over 5 belangrijke thema’s. Het 1e thema gaat over minder gebruik van alcohol en drugs en minder roken. Het 2e thema is gezond gewicht. Het 3e thema gaat over een kansrijke start voor elk kind. Hoe je weerbaar en mentaal gezond kunt zijn is het 4e thema. En het 5e thema gaat over het bevorderen dat mensen voelen dat ze erbij horen en ertoe doen.

Prikkelen tot gezond gedrag

Wethouder Rolph Dols: “Het maakt me trots om te zien dat zoveel partijen in onze gemeente zich hiervoor willen inzetten. Dat we zo van start kunnen gaan, geeft energie voor de toekomst, want samen moeten we het doen. Gezondheid en geluk zijn niet voor iedereen vanzelfsprekend. Het maken van gezonde keuzes en voldoende bewegen is niet altijd eenvoudig. Door mensen te prikkelen tot gezond gedrag, ze te helpen hun vaardigheden te versterken en gezonde keuzes aantrekkelijker te maken, verlagen we de drempel.”

Andere organisaties die zich willen aansluiten bij het Lokaal preventieakkoord Tilburg, zijn hartelijk welkom. Zij kunnen een e-mail sturen naar thomas.munnichs@tilburg.nl.