Maatregelen om drukte Piushaven in goede banen te leiden

23 april 2021
De Piushaven

Om de drukte in de Piushaven op zonnige dagen in goede banen te leiden neemt de gemeente een aantal maatregelen. Op zaterdagen tussen 16:00 en 22:00 uur en op zondagen tussen 12:00 en 22:00 uur wordt een deel van de Piushaven afgesloten voor gemotoriseerd verkeer.

Daardoor kunnen de terrassen als ze weer open mogen uitbreiden. Het gaat om het de horecazijde van de Piushaven. Dit is aan de linkerkant van de haven, komende vanuit het centrum. Ook op Hemelsvaartdag en met Pinksteren is dit deel van de haven afgesloten. Op erg drukke dagen wordt de toegang tot de Hopliedenkade en de Tamboerkade beperkt. Er worden hekken en mobiele toiletten geplaatst. Gastvrouwen- heren houden samen met beveiligers toezicht tussen 14:00 - 22:00 uur. Binnen de hekken mag een maximaal aantal personen aanwezig zijn en bezoekers wordt gevraagd geen versterkte muziek af te spelen. Op deze manier hoopt de gemeente de grote behoefte aan het bezoeken van het havengebied op een veilige manier in te vullen. 

Plek om te ontspannen

De Piushaven is voor veel Tilburgers in deze tijd een fijne plek om te ontspannen. Die mogelijkheid wil de gemeente mensen blijven bieden, maar vorig jaar leidde de grote drukte geregeld tot overlast voor omwonenden. Vandaar de keuze om dit jaar een aantal extra maatregelen in te zetten. Vorige zomer gold rond de Piushaven een verbod om het gebied tussen 22:00 uur en 06:00 uur te betreden. Zo’n verbod legt echter ook beperkingen op aan gebruik waar niemand last van heeft (bijvoorbeeld een avondwandeling). De gemeente bekijkt momenteel nog andere opties om overlast na 22:00 uur te voorkomen.