Make-over parkje hoek Spoorlaan/NS-plein 

16 november 2020
Artist impression van Tilburgs Nest

Op de hoek van de Spoorlaan en het NS-plein ligt een klein parkje. Op dit moment is het geen visitekaartje voor de Tilburgse binnenstad. Het parkje wordt opgeknapt. Hierbij is extra aandacht voor de vogelvriendelijkheid.

Het parkje krijgt als naam: Tilburgs Nest. Het initiatief voor het opknappen komt van de gemeente en Midpoint Brabant. Het parkje wordt een fijne plek voor mens en dier met mooie beplanting en verschillende speelse zitjes om eventjes rustig je ijsje op te eten of om met elkaar te praten. Naast nieuwe bomen en planten komen er ook nestkastjes voor verschillende vogelsoorten. En door manier waarop het park is aangelegd, loopt het regenwater direct af naar het groen. 

Hittestress

In het park komt uitleg over het aanpakken van problemen als hittestress en wateroverlast. Omdat deze onderwerpen aansluiten bij de studie van studenten van de opleiding Helicon aan de Spoorlaan hebben zij geholpen om dit verhaal op een leuke manier te vertellen. De werkzaamheden starten in de week van 23 november 2020. De verwachting is dat Het Tilburgs Nest half december 2020 klaar is en iedereen kan gaan genieten van deze mooie groene plek in de stad.