Meedoenregeling verhoogd naar 135 euro

16 december 2022
twee jongeren spelen basketball

Meedoen aan leuke, leerzame of sportieve activiteiten is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Daarom is er de Meedoenregeling voor inwoners met een laag inkomen. In 2023 verhoogt Tilburg het bedrag van 100 naar 135 euro en ook sommige studenten hebben voortaan recht op de Meedoenregeling.

Op www.t-helpt.nl/meedoenregeling kunnen deelnemers kiezen uit ruim 2000 activiteiten bij zo’n 600 aanbieders.

“De gemeente Tilburg vindt het belangrijk dat alle inwoners mee kunnen doen in de samenleving. Zeker nu de boodschappen en energiekosten flink duurder zijn. Het bedrag van 100 euro van de Meedoenregeling is jarenlang gelijk gebleven. De Meedoenregeling gaat in 2023 omhoog naar 135 euro en zal vanaf 2024 ieder jaar aangepast worden aan de inflatie”, aldus wethouder Esmah Lahlah (bestaanszekerheid). 

Uitzondering voor sommige studenten

Studenten hebben geen recht op de Meedoenregeling. Zij kunnen vaak via hun onderwijsinstelling meedoen aan leuke activiteiten, gratis of met flinke korting. Maar niet alle studenten kunnen gebruik maken van deze mogelijkheden. Tilburg maakt daarom een uitzondering voor:

  • Studenten met een kind (als zij voldoen aan de inkomens- en vermogensgrens);
  • Studenten die een studietoeslag ontvangen van de gemeente Tilburg; 
  • Thuiswonende jongeren met WTOS (Wet tegemoetkoming Onderwijsbijdrage en Schoolkosten).

Aanvragen

Veel inwoners krijgen de Meedoenregeling automatisch. Zij ontvangen in de eerste week van januari een brief. Op 13 januari nog geen brief ontvangen dat u de Meedoenregeling automatisch krijgt in 2023? Vraag dan de Meedoenregeling aan via deze website. 
Bovengenoemde groepen studenten moeten de regeling zelf aanvragen. Dat kan vanaf 9 januari 2023. De gemeente mag persoonsgegevens namelijk niet zonder toestemming gebruiken. Alleen studenten die een studietoeslag ontvangen, krijgen wel een bericht van de gemeente over de Meedoenregeling.

Meer informatie

Op de website T-Helpt kunnen inwoners zien wat er allemaal mogelijk is met de Meedoenregeling. Het aanbod bestaat uit ruim 2000 activiteiten op het gebied van sport, uitgaan, cursussen en cultuur. Er is van alles mogelijk: een avondje naar het theater of bioscoop, sporten en bewegen bij een van de vele (sport)verenigingen, een dagje weg met het hele gezin of een opleiding, cursus of workshop volgen. Er zit voor iedereen wat tussen, ongeacht leeftijd, interesse of beperking. 

Lees meer over de voorwaarden op de pagina meedoenregeling op deze website.