Mentale gezondheid verbeteren met Evie

31 januari 2020
Het logo van de website evie.nl

In de bibliotheek aan het Wagnerplein is donderdag 30 januari het zelfhulpprogramma Evie gepresenteerd. Het helpt inwoners bij het verbeteren van hun mentale gezondheid.

Het gratis programma is beschikbaar via evie.nl en via de app van Minddistrict. Het is een platform met informatie en oefeningen op het gebied van bijvoorbeeld mindfulness, beter slapen of ontspannen. Evie is beschikbaar op ieder gewenst moment. Het is geschikt voor trajecten zonder of met begeleiding van een hulpverlener. Zorgprofessionals zoals huisartsen, POH-GGZ en GGZ-organisaties maken ook gebruik van Evie.

Aan de slag gaan

Wethouder Rolph Dols (Tilburg) en Wethouder Marijo Immink (Goirle) over Evie: "Wij vinden het belangrijk dat iedereen in de gemeente Tilburg en in Goirle de zorg en ondersteuning krijgt die hij of zij nodig heeft. Wanneer iemand lichte psychische klachten heeft, gaat iemand vaak niet meteen naar een hulpverlener. Toch is het belangrijk om hier wel mee aan de slag te gaan, zodat de klachten niet verergeren of misschien zelfs opgelost kunnen worden. Evie kan inwoners hierbij helpen met online trainingen."

Over Evie

Evie bestaat uit trainingen met daarin online oefeningen, video’s en informatie. De trainingen hebben als doel om mensen te helpen, op de manier zoals zij het willen en op het moment dat zij hier behoefte aan hebben. Bezoek de website evie.nl voor meer informatie.