Met buurtgenoten jeu-de-boulen

19 april 2022

Inwoners die het leuk vinden om buurtgenoten te ontmoeten en nieuwe vrienden te maken, kunnen in mei en juni van dit jaar meedoen aan wijktoernooien jeu-de-boules. Onder de naam Brabantse Boules zijn er toernooien in Tilburg, ’s-Hertogenbosch, Breda, Roosendaal, Helmond en Eindhoven.

Jeu-de-boulen met wijkbewoners

(Foto: Brabantseboules.nl)

Meedoen is gratis. Inschrijven kan via de website brabantseboules.nl.

Finale op 25 juni

Er worden 20 wedstrijden gespeeld, de eerste op 17 mei. De toernooien zijn in de volgende wijken: Oost (Were Di), Noord (PVT en La Donnée), Reeshof (JBV de Reeshof), Udenhout (V.O.P.) en Berkel-Enschot (Boules d’oor). Deelnemers worden op 4 middagen of avonden aan verschillende deelnemers uit hun wijk gekoppeld. Na de poulewedstrijden is de finale op 25 juni.

In elke buurt mogelijk

Jeu-de-Boules is ideaal om nieuwe mensen te ontmoeten. In elke buurt is wel een plek waar je het kunt spelen. De gemeente wil de eenzaamheid onder inwoners verlagen, dat kan door activiteiten te organiseren waar inwoners elkaar ontmoeten. Rolph Dols, wethouder sport en welzijn: “Na een periode waarin er weinig mogelijk was en we veel afstand moesten houden zijn initiatieven als de Brabantse Boules ontzettend welkom. Om plezier te maken en om met elkaar verbonden te raken en te blijven. De laagdrempelige sport Petanque leent zich hier heel goed voor."

EK Petanque

Aanleiding voor deze toernooien is het Europees Kampioenschap Petanque, dit jaar op de parade in ’s-Hertogenbosch. 

Eenzaamheid

Eenzaamheid komt steeds vaker voor. Met name onder ouderen, alleenstaanden en jongeren voelen steeds meer mensen zich eenzaam. Het lukt ze vaak niet om nieuwe contacten te leggen en deze voor langere tijd te onderhouden. Eenzaamheid kan van invloed zijn op je lichamelijke en geestelijke gezondheid. Daarom heeft organisator van het EK Petanque 2022, Team TOC uit Oss, de samenwerking gezocht met More2Win als maatschappelijk partner om de wijktoernooien in verschillende steden te organiseren.