Met plezier sporten en bewegen

21 april 2020
Basketballers in actie

(Foto Anja van Eersel)

Tilburg heeft een Lokaal Sportakkoord. Dit sluit aan bij het Nationaal Sportakkoord. Het doel van het akkoord is om sporten leuk en toegankelijk te maken voor alle Tilburgers.

Alle inwoners van de gemeente Tilburg moeten met plezier kunnen sporten en bewegen. In het Lokaal Sportakkoord staan 13 ambities. Zo wil Tilburg extra aandacht voor sport en bewegen bij jongeren van 12 tot 18 jaar. Ook wil Tilburg sport inzetten als middel tegen eenzaamheid. En een van de ambities is ook om te zorgen voor meer vitaliteit op de werkvloer. Dat moet opgenomen worden in het personeelsbeleid van Tilburgse werkgevers.

Goed voor de gezondheid

Het plaatselijke akkoord sluit aan bij het Nationaal Sportakkoord: een samenwerkingsproject van sportwereld, onderwijs, zorg en welzijn, bedrijfsleven en overheid om in heel Nederland meer aandacht te geven aan sport en bewegen. Sporten is niet alleen leuk om te doen en goed voor de gezondheid, maar ook belangrijk als maatschappelijk bindmiddel.

Met plezier sporten en bewegen

"Het Tilburgs Sportakkoord geeft voor onze gemeente concreet invulling aan het Nationaal Sportakkoord", aldus wethouder sport Rolph Dols. "We zorgen er met dit lokale akkoord gezamenlijk voor dat elke Tilburger volop kansen krijgt om met plezier te sporten en bewegen. En dat draagt bij aan ieder geluk en gezondheid."

De initiatiefnemer van het akkoord is de Tilburgse Sportraad. De uitvoering is in handen van een breed scala aan partners. De Tilburgse sport- en beweegaanbieders, scholen, zorg- en welzijnsorganisaties, bedrijfsleven en gemeente werken hierin samen. Meer informatie over het Nationaal Sportakkoord is te vinden via de website allesoversport.nl/sportakkoord.