MTB Tilburg ‘Clubske van ’t jaor 2021'

19 mei 2021
Wethouder Dols reikt de beker uit aan MTB Tilburg

Mountainbike Verenging Tilburg (MTB Tilburg) is gekozen tot ‘Clubske van ‘t jaor 2021'. Inwoners konden op hun favoriete club stemmen via sportintilburg.nl. Ook een vakjury maakte een keus.

Wethouder en lid van de vakjury, Rolph Dols, reikte de prijs op 18 mei uit. De verkiezing ‘Clubske van ‘t jaor’ werd dit jaar voor het eerst georganiseerd door Team Verenigingsondersteuning van Sportbedrijf Tilburg. Het was onderdeel van de jaarlijkse complimentenweek. Hiermee wil het Sportbedrijf waardering uitspreken voor de verenigingen en sporters in de stad. 

Mensen in beweging houden

“Sportverenigingen en sportclubs zijn belangrijk voor de stad. Juist het afgelopen jaar hebben ze laten zien dat ze veel werk verzetten om leden betrokken te houden en om mensen in beweging te houden”, aldus wethouder Rolph Dols (Sport) “Met deze verkiezing willen we laten zien dat er veel waardering is voor die tomeloze inzet.”

Inwoners konden begin dit jaar hun favoriete club aanmelden voor de verkiezing. Dit kon een sportvereniging zijn, maar ook een clubske kantinepersoneel of een groepje inwoners dat elke zondag samen gaat wandelen. Uit alle aanmeldingen kwamen 24 genomineerden. Van die clubs hingen grote posters langs de wegen in Tilburg. Van 12 april tot en met 9 mei kon iedereen via sportintilburg.nl stemmen op zijn of haar favoriete club. Er is 2700 keer gestemd. De stemmen van het publiek telden voor 50% mee in de uitslag, daarnaast werd er ook door een vakjury gestemd. De jury bestond uit diverse personen uit de Tilburgse sportwereld, waaronder wethouder Sport Rolph Dols.

Tochten in binnen- en buitenland

Het juryrapport over MTB Tilburg: 'Dit is een clubske vrienden dat ambitie had om tochten te gaan fietsten. Vanuit die ambitie zijn zij een vereniging geworden die nu jaarlijks vele tochten fietsen in binnen- en buitenland. Ieder kan op zijn of haar eigen niveau aansluiten, dit maakt het fietsen voor iedereen leuk en dit maakt de club voor iedereen heel toegankelijk. In coronatijd hebben zij ook veel mensen geënthousiasmeerd om ook te gaan fietsen.'