Naambord voor Kevin van de Rijdt onthuld

19 oktober 2022

In het bijzijn van o.a. zijn familie en vrienden is op 19 oktober het naambord voor Korporaal Kevin van de Rijdt onthuld. Kevin van de Rijdt kwam in 2009 om het leven tijdens een missie in Afghanistan.

(Foto: Joris Buijs)

Het Ministerie van Defensie ontwikkelde in 2019 samen met het Veteranen Platform en met medewerking van Rijkswaterstaat een plan om bruggen en viaducten in Nederland te vernoemen naar militairen die tijdens hun inzet voor buitenlandse missies zijn omgekomen. Twee militairen, en inwoners van onze gemeente kwamen niet thuis van een missie: Eerste Luitenant Tom Krist en Korporaal Kevin van de Rijdt.

Blijvende herinnering

De gemeente ondersteunt het initiatief van harte en heeft toestemming gegeven om twee bruggen de namen van Tom Krist en Kevin van de Rijdt te geven. Het gaat om de ‘brug Heukelomseweg’ (kreeg de naam Eerste Luitenant Tom Krist) en de ‘brug Abcoven’ (kreeg de naam Korporaal Kevin van de Rijdt). In 2020 zijn de naamborden op de bruggen bevestigd. Zo bieden de bruggen een blijvende en passende herinnering aan hen die zich voor de veiligheid van anderen onvoorwaardelijk hebben ingezet.

Officiële onthulling

In het bijzijn van de ouders van Kevin van de Rijdt, familie, vrienden, oud-collega’s van Kevin en medewerkers van Defensie, Veteranen Platform en Rijkswaterstaat vond op 19 oktober de officiële onthulling plaats. Het programma startte in de Raadszaal van het Stadhuis. Burgemeester Weterings, Commandant Landstrijdkrachten luitenant-generaal Martin Wijnen en voorzitter Veteranen Platform, luitenant-generaal b.d. Hans van Griensven hielden een toespraak. Daarna ging het gezelschap naar het Vrijheidspark waar Luitenant-Kolonel Gijs Tuinman sprak en burgemeester Weterings samen met Karin Hermans (moeder Kevin van de Rijdt) en kleindochter Jaimy het naambord van Korporaal Kevin van de Rijdt onthulden. Aan het eind van de bijeenkomst vloog, als eerbetoon aan Kevin van de Rijdt, een Apache-gevechtshelikopter over.