Nacht van de Stad op 28 september

06 september 2022

Op woensdagavond 28 september bruist de Tilburgse binnenstad tijdens de Nacht van de Stad. Inwoners en geïnteresseerden kunnen tussen 19:30 en 22:30 uur gratis genieten van muziek, theater, ontdekkingen, gesprekken en meer op diverse locaties in de binnenstad.

Iedereen is welkom.

Veelzijdig programma

Tijdens de Nacht van de Stad laat veelzijdig Tilburg zien wat het in de donkere uurtjes te bieden heeft. De aftrap is om 19:30 uur op het Pieter Vreedeplein. Tijdens Tilburgs Talent @Pieter Vreedeplein laat lokaal talent hier de hele avond zien wat een muzikaal en cultureel rijke stad Tilburg is. Daarnaast biedt Tilburg LIVE een gevarieerd programma aan acts en artiesten in verschillende horecagelegenheden én in Boekhandel Gianotten. Wil je graag eens een drankje drinken met diverse lokale en provinciale bestuurders en actuele onderwerpen bespreken? Ook dat kan in de kroegen die meedoen aan Pils & Politics. Neem je liever een kijkje in het Paleis-Raadhuis? Via theater, muziek en ander talent hoor je in het Palace to be mooie verhalen uit de stad. Tot slot viert ook het Milieucafé de Nacht van de Stad mee. Dé plek om mee te praten over leefbaarheid en duurzaamheid.      

Stad voor iedereen

“Op de Dag van de Stad bouwen we aan een ‘Stad voor iedereen’”, zegt burgemeester Theo Weterings. “Tijdens de Nacht van de Stad vieren we dit gedachtegoed. Een stad waar iedereen zich welkom voelt. We zijn er voor iedereen. En dat laten we zien met een avond vol ontmoetingen, entertainment en gesprekken. We nodigen alle inwoners van harte uit om ook te komen.”

Kijk voor het volledige programma van de Nacht van de Stad op de website nachtvandestad.nl en bekijk het introfilmpje via YouTube.

Dag van de Stad

De Nacht van de Stad is georganiseerd als voorprogramma van de Dag van de Stad, op 29 september in Spoorzone Tilburg. Ook op de Dag van de Stad is iedereen welkom. Deelnemers aan de Dag van de Stad maar vooral ook inwoners en bezoekers van Tilburg. Want Tilburg is een stad van iedereen. ‘Stad van iedereen’ is ook het thema dat dit jaar centraal staat op de Dag van de Stad: hoe zorgen we ervoor dat iedereen mee kan doen en gelijke kansen heeft? Hoe kunnen de grote fysieke opgaven in de stad hieraan bijdragen? Deze vragen en meer komen in een gevarieerd programma aan bod tijdens de Dag van de Stad. Een dag voor professionals, bestuurders, wetenschappers etc. uit het hele land, maar waar ook inwoners nadrukkelijk voor zijn uitgenodigd. Deelname is gratis. Aanmelden kan nog steeds via de website dedagvandestad.nl.

Agenda Stad

De Dag van de Stad is een initiatief van Agenda Stad, onderdeel van het ministerie van Binnenlandse Zaken. Agenda Stad organiseert dit jaarlijkse congres samen met de G4 en G40, de VNG, het Rijk, Platform31, het Netwerk Kennissteden Nederland en een gaststad. In 2022 is dat de gemeente Tilburg, met bijdrage van de Provincie Noord-Brabant.