Nationale vrijwilligersprijzen

26 februari 2020
Vrijwilligers van de Stichting Quiet Community

Stichting Quiet Community Tilburg dingt mee naar de Nationale Vrijwilligersprijzen. Van 18 februari tot 22 maart kan iedereen stemmen via de website vrijwilligersprijzen.nl.

De initiatieven en projecten maken kans op een publieksprijs van 2.500 euro. De prijsuitreiking is op 28 maart. Ook dit jaar hebben tientallen gemeenten vrijwilligersorganisaties en vrijwilligers aangemeld voor de Nationale Vrijwilligersprijzen.

De gemeente heeft de Stichting Quiet Community aangemeld. Maar liefst 12 genomineerden krijgen een promofilm ter waarde van 3.000 euro. Ze maken ook kans op een juryprijs van 6.000 euro. Alle kandidaten, ook als ze niet genomineerd zijn, maken kans op de publieksprijs van 2.500 euro en de landelijke eer. De kandidaat met de meeste stemmen wint de publieksprijs. Stemmen kan via vrijwilligersprijzen.nl. Tilburg heeft ook andere inwoners voorgedragen voor prijzen. Voor de Passieprijsvrijwilliger is Faaisa Cabdi kandidaat en voor de Gouden Venus de Milo vrijwilliger zijn Wouter en Karolien van het G-voetbalweekend kandidaat.

Passieprijs

Gemeenten en vrijwilligerscentrales spelen een grote rol bij de aanmelding van lokale organisaties. Zij konden 3 organisaties aanmelden en 1 vrijwilliger voor de Passie-prijs. Zo laten ze hun erkenning en waardering blijken voor het vele werk dat vrijwilligers doen in hun gemeenten. De jury beoordeelt de projecten en initiatieven onder andere op hoe succesvol vrijwilligersinitiatieven zijn in het vinden van vrijwilligers en hoe zij hun vrijwilligers de eer van het succes weten te geven. Minister Hugo de Jonge reikt 28 maart de prijzen uit. De jury bestaat onder andere uit VNG-voorzitter Jan van Zanen en minister van Gehandicaptenzaken Rick Brink. Irene Moors heeft de presentatie in handen.

De Nationale Vrijwilligersprijzen zijn een initiatief van het ministerie van VWS en worden ondersteund door de VNG en de VriendenLoterij, die onder meer de prijzen beschikbaar stelt. De organisatie is in handen van de Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV).