Nesten eikenprocessierups wegzuigen

10 juni 2020
Wegzuigen van de rups

De eikenprocessierups is inmiddels voor de 4e keer verveld en dat betekent helaas dat ze jeukende brandharen hebben gekregen. De nesten zijn in kaart gebracht. Vanaf 10 juni gaat de gemeente ze wegzuigen.

Druk bezochte gebieden, zoals scholen en ziekenhuizen, hebben voorrang op plekken waar minder mensen komen. Bosgebieden worden niet door de gemeente bestreden. Voor eigen terrein kunnen inwoners een bestrijdingsbedrijf inschakelen. De brandharen kunnen zorgen voor jeuk, dus blijf zoveel mogelijk uit de buurt van de rupsen. Ben je toch met de rups in aanraking gekomen? Spoel dan de brandharen af met water en trek schone kleren aan. De brandharen kunnen namelijk in kleren blijven hangen. Ook is het mogelijk om met een kledingroller of plakband de haren van de huid te verwijderen.

Nesten

Een nest gezien? Kijk dan op deze kaart van geo.tilburg.nl om te zien of de plek van het nest al gemeld is. Zo niet, maak dan een gratis melding via de BuitenBeter app en via tilburg.nl/melden. Meer informatie over de aanpak van de eikenprocessierups in Tilburg op de pagina rups op deze website.