Nieuw asfalt in delen van Noord

16 september 2022

De gemeente startte 19 september met het vervangen van het asfalt op de Heikantlaan, Stokhasseltlaan en de Vlashoflaan. Er wordt in fases gewerkt. De werkzaamheden liggen in de winter stil en duren naar verwachting tot begin april.

(Foto: Marthe Jacobs)

De werkzaamheden aan de Heikantlaan en Stokhasseltlaan zijn eind december klaar. In maart start het werk aan de Vlashoflaan. In totaal zijn de werkzaamheden verdeeld over 9 fases, om de overlast zoveel mogelijk te beperken. Iedere fase duurt ongeveer een week. Op de pagina Asfalt Noord op deze site staat de precieze planning en staan de omleidingen.

  • Bezoek de pagina Asfalt Noord

Tijdens het werk is het deel van de weg waar gewerkt wordt, afgesloten. Er is een omleiding voor de auto’s en fietsen. Op de Heikantlaan blijven de rijbanen aan de kant waar niet gewerkt open. Ook de woningen in directe omgeving blijven bereikbaar.

Vrijdag klaar

Aannemer Heijmans streeft ernaar dat de werkzaamheden per fase op vrijdag klaar zijn. Mocht dit door onvoorziene omstandigheden of het weer niet mogelijk zijn dan wordt er ook in de avonduren of eventueel in het weekend gewerkt. Als dat het geval is, informeert Heijmans de aanwonenden hierover.

Mogelijke overlast

Ondanks alle voorzorgsmaatregelen kunnen omwonenden enige overlast hebben, zoals geluidsoverlast op sommige momenten van de grote machines die het werk doen. Uiteraard probeert de aannemer dit tot een minimum te beperken.