Nieuw geboorteboekje: met Beer op avontuur

09 juni 2021
Vader met dochter krijgen het geboorteboekje

Tilburg heeft de mooie traditie om ouders die in een van de stadswinkels van de gemeente aangifte doen van hun pasgeboren kind, als cadeau een geboorteboekje te geven. Het oude boekje was na 5 jaar toe aan een update.

In het nieuwe geboorteboekje gaan kinderen samen met hoofdpersoon Beer op avontuur in Tilburg. Beer gaat onder andere langs in het  Spoorpark, maakt een rondje op de Tilburgse kermis en bezoekt het Natuurmuseum.

Warm welkom

Maykel Santegoets, coördinator Stadswinkels: “Per maand worden er ongeveer 300 kinderen geboren in Tilburg, Udenhout, Berkel-Enschot en Biezenmortel. We vinden het belangrijk om hen een warm welkom te geven. Daarnaast is het een mooie gelegenheid om de leuke plekken voor kinderen in onze prachtige stad en dorpen onder de aandacht te brengen. Ouders en broertjes en zusjes reageren positief, vandaar dat we hebben gekozen om een nieuw boekje uit te brengen.”

Samenwerken

Het geboorteboekje is een samenwerking tussen de gemeente en Cabbage, een Tilburgse studio voor grafisch ontwerp en illustratie. Danielle Kool, van Cabbage: “We vonden het een mooie uitdaging om samen met de gemeente een echt ‘Tilburgs’ boekje te maken waar kinderen van allerlei leeftijden zich in kunnen herkennen. Qua onderwerpen hebben we geprobeerd zoveel mogelijk te denken vanuit de beleving van kinderen: wat vinden zij leuk? Bijvoorbeeld fietsen, treinen kijken en spelen met water. In het ontwerp hebben we een combinatie van echte foto’s en illustraties van herkenbare gebouwen en plekken gebruikt. In de vormgeving hielden we rekening met inclusiviteit en diversiteit, iedereen doet mee.”