Nieuwbouwproject Paletplein klaar

18 april 2019

Bij het Paletplein zijn onlangs 40 huurappartementen opgeleverd in woontoren Saffier aan de Kobaltstraat. De huurders, de bewonerscommissie en bouwrelaties maakten 17 april kennis met elkaar.

Aan het Paletplein is de afgelopen tijd veel gebeurd. Ook het winkelcentrum is grondig gerenoveerd. In januari 2019 zijn de eerste sleutels uitgereikt van de nieuwbouwappartementen aan de Kobaltstraat. Alle nieuwe huurders zijn verhuisd en klaar met klussen. Daarom was het tijd voor een nadere kennismaking.

De 40 betaalbare huurwoningen zijn onderdeel van de Taskforce Betaalbaar Wonen. De gemeente en de woningcorporaties hebben hierin afgesproken nieuwbouwwoningen te bouwen voor een sociale huurprijs. Daar werkt WonenBreburg hard aan. Zo werden vorige week de sleutels uitgereikt voor 22 energiezuinige woningen aan de Hendrik van Tulderstraat en worden vlakbij station Tilburg Reeshof nog eens 81 sociale huurwoningen gebouwd.
Oscar Dusschooten (wethouder wonen): "Saffier is een gebouw waar Tilburg trots op mag zijn, passend binnen de opgave waar wij als gemeente voor staan: meer beschikbare en betaalbare woningen in leefbare buurten. Mede dankzij de ontwikkelingen op het Paletplein is dit een fijne buurt geworden om gezond en gelukkig te wonen."

Feestelijke versiering

Voor het ontmoetingsfeest was de commerciële ruimte op de begane grond van de woontoren feestelijk versierd door jongeren van het Boddehuis. Dit is een plek in de wijk waar leerlingen met een (verstandelijke) beperking onder begeleiding van buurtbewoners en vrijwilligers deelnemen aan allerlei dagelijkse activiteiten, om zo hun zelfredzaamheid te bevorderen.