Nieuwe mountainbikeroute in Stadsbos013

27 maart 2019

In het Stadsbos013 ligt een nieuwe mountainbikeroute. Hij wordt 30 maart officieel geopend. De route is een initiatief van een aantal enthousiaste mountainbikers.

De route is 18 kilometer. Er zijn een paar startpunten. Daar zijn voldoende parkeerplaatsen. Bij de startpunten staan informatieborden, o.a. met de adressen van de horeca in de directe omgeving. Starten kan aan de Woerdenstraat aan de zuidkant van station Tilburg-Reeshof en bij de Zeven Geitjes aan de Reeshofdijk 18. Vanaf daar kunnen 'bikers' de pijlen volgen om op de route te komen. Langs de route staan routepalen, met zwart-witte MTB-tekens, die de rijrichting aangeven.

Route ontwerpen

De route is een initiatief van enthousiaste mountainbikers, die in 2015 hebben gereageerd op een oproep van de gemeente om met ideeën te komen om het bosgebied toegankelijk te maken. De gemeente schakelde Patrick Jansen in om de route te ontwerpen. De route is in intensieve samenwerking met vrijwilligers van de in 2017 opgerichte Stichting MTB Stadsbos013 aangelegd. Samen met de bosbeheerder is deze stichting verantwoordelijk voor het onderhoud, wat grotendeels door vrijwilligers wordt gedaan.