Nieuwe rotonde in Magazijnstraat

06 mei 2020
De Parkeergarage Pieter Vreedeplein

De Magazijnstraat heeft sinds 2017 een kleine, tijdelijke rotonde. In de straat is nu meer ruimte voor grotere, definitieve rotonde. Daarmee wordt de verkeersveiligheid van fietsers verbeterd. De aanleg start 11 mei.

De tijdelijke rotonde is destijds aangelegd voor een betere bereikbaarheid van parkeergarage Pieter Vreedeplein. En verkeer kon de garage niet alleen via de Spoorlaan bereiken, maar ook via de Heuvelring.  

Omdat het vanwege de coronamaatregelen nog relatief rustig is in de binnenstad, starten de werkzaamheden aan de rotonde op 11 mei. Het werk duurt minimaal 5 weken. Er wordt gewerkt aan de rotonde van maandag t/m vrijdag tussen 7:00 en 17:00 uur. Als het nodig is wordt er ook op enkele zaterdagen gewerkt. Tijdens de werkzaamheden aan de rotonde wordt op de Heuvelring ook de inrit van de Telegraafstraat aangepast. Ook Enexis voert tegelijkertijd enkele werkzaamheden uit.

Garage bereikbaar

De parkeergarage Pieter Vreedeplein blijft bereikbaar, via de Spoorlaan - Magazijnstraat en/of via de Willem II straat. De bereikbaarheid wordt aangegeven via tekstborden. Er staan verkeersregelaars. De parkeerplaats in de Magazijnstraat is bereikbaar via een tijdelijke alternatieve ingang. 2 parkeervakken worden tijdelijk gebruikt als toegang tot het terrein.