Nieuwe truckparking Vossenberg

01 oktober 2019
Truckparking Vossenberg: ik heb een truck als een woning

Er is een nieuwe parkeerplaats voor vrachtwagens, een truckparking, geopend aan de Theseusstraat op bedrijventerrein Vossenberg. Vanaf 2016 liep er een proef met een tijdelijke parking op het bedrijventerrein.

De tijdelijke parking is in 2016 aangelegd omdat op het terrein veel overlast was van parkerende (internationale) chauffeurs. Dat komt ook omdat het op Vossenberg op veel plekken mogelijk is om te parkeren in de openbare ruimte. Op initiatief van de gemeente, de vitaalpartijen voor Loven, Katsbogten en Vossenberg, de firma Versteijnen en de BOM is als oplossing een tijdelijke parking aangelegd.

Permanent

De tijdelijke parking lag aan de Letostraat. De parkeerplaats werd goed gebruikt. Dat blijkt uit tellingen. Er stonden minder vrachtwagens in de openbare ruimte op Vossenberg en meer op de parkeerplaats. Daarom is besloten een permanente truckparking aan te leggen. Op het nieuwe terrein is ruimte voor ongeveer 60 vrachtwagens en 25 losse trekkers. Voor de aanleg is een bedrag van 2 miljoen uitgetrokken.