Nieuwe watertappunten 

23 september 2020
De watertapkar met kinderen er bij

Tilburg heeft er 15 nieuwe openbare watertappunten bij. Onder andere in Stadsbos013, in de natuurtuin bij de Puccinistraat, het St. Willebrordplein en het Wagnerplein stroomt er vers drinkwater uit de openbare kranen. Tilburg heeft nu 25 openbare watertappunten.

De gemeente wil dat inwoners gezond kunnen leven. Water drinken past daar prima bij. Het is gezond, lekker en duurzaam. Met het drinkwaterbeleid op scholen en het plaatsen van watertappunten wordt het water drinken in Tilburg vanzelfsprekend. 

Nationale Kraanwaterdag

Vorig jaar is Tilburg op Nationale Kraanwaterdag uitgeroepen tot de stad met het lekkerste kraanwater van Nederland. De tappunten worden in samenwerking met Join the Pipe en Brabant Water, door de hele stad geplaatst. Zo staan de watertappunten op schoolpleinen, in wijkcentra, bij sportveldjes en op openbare plekken waar veel mensen komen. 

Kraanwaterfiets 

Vandaag, 23 september (nationale kraanwaterdag) gaat er, dankzij Brabant Water, een kraanwaterfiets langs de scholen in Tilburg-West. Ter gelegenheid van de Nationale Kraanwaterdag kunnen leerlingen en leerkrachten in de pauze of na school een vers getapt bekertje water krijgen of hun bidon vullen. 

Makkelijk te vinden 

Alle aangesloten watertappunten zijn eenvoudig te vinden via het kaartje van het Sportbedrijf. Met het plaatsen van een tappunt steunt de gemeente Tilburg schoon drinkwaterprojecten in Afrika.