Vrijwilligersprijzen: wie draag jij voor?

08 juli 2021
campagnebeeld vrijwilliger van het jaar: man met bloemen in de baard en de tekst: gouden vrijwilligers gezocht

VrijwilligersTilburg organiseert samen met Interpolis en Rabobank Tilburg de verkiezing voor de vrijwilligersprijzen van het jaar. Inwoners kunnen een vrijwilliger of een vrijwilligersorganisatie voordragen voor een van de prijzen. 

Aanmelden kan via de website vrijwilligerstilburg.nl. Voorwaarde is dat de personen of organisaties uit Tilburg, Berkel-Enschot, Biezenmortel of Udenhout komen. Aanmeldingen zijn welkom t/m 27 september. Uit alle inzendingen selecteert een deskundige jury 3 vrijwilligers en 3 organisaties. Deze genomineerden worden zaterdag 16 oktober bekendgemaakt in het Brabants Dagblad. Vanaf dat moment zijn de stembussen geopend en kunnen alle inwoners uit de gemeente Tilburg eenmaal hun stem uitbrengen op hun favoriete vrijwilliger en/of vrijwilligersorganisatie. Vrijdagavond 12 november is bekend wie de felbegeerde Vrijwilligersprijzen van 2021 in de wacht hebben gesleept. Het is nu nog niet bekend op welke manier de prijzen worden uitgereikt. In ieder geval worden alle genomineerden en winnaars feestelijk in het zonnetje gezet.   

Wethouder zorg en welzijn Rolph Dols: “Het is geweldig om te zien hoeveel mensen zich in onze gemeente inzetten voor hun medemens of de maatschappij. En dat vaak al jarenlang en belangeloos. Zonder al die vrijwilligers uit Tilburg, Berkel-Enschot, Udenhout en Biezenmortel zouden veel ouderen vereenzamen, zou menig nieuwkomer in onze stad de taal niet leren en konden sportverenigingen niet bestaan. Juist in coronatijd zijn de creativiteit en flexibiliteit van onze vrijwilligers onmisbaar gebleken. Daar zijn we als gemeente dan ook erg trots op. De vrijwilligersprijzen, maar zeker ook de nominatie van vrijwilligers, zijn een manier om deze mensen de erkenning te geven die ze verdienen en vooral ook te bedanken voor hun tomeloze inzet.”

Jongerenvrijwilligersprijs 

Om vrijwilligerswerk onder jongeren te stimuleren en te promoten, is er ook een Jongerenvrijwilligersprijs. Voorgedragen vrijwilligers in de leeftijd tot 22 jaar komen automatisch in aanmerking voor deze prijs. In tegenstelling tot de twee andere categorieën, wordt de winnaar van deze prijs bepaald door een jury.

Bezoek voor meer informatie de website vrijwilligerstilburg.nl