Online plek voor Tilburgse Makers

20 februari 2020

Makers in de gemeente Tilburg hebben vanaf vandaag een online plek met informatie over hoe je het kunt 'maken' als creatieveling. Ook de output van de makers wordt onder de aandacht gebracht.

Via stadvanmakers.nl komt de bezoeker op een pagina van het platform Make it in Tilburg, een website die is gemaakt en wordt onderhouden door Citymarketing Tilburg. Hier vinden makers alle informatie die nodig is om te kunnen ondernemen in Tilburg. Ook alle voorstellingen, exposities, kunstwerken en andere output van makers verdienen meer aandacht, vond de gemeenteraad. Bezoekers en bewoners vinden de culturele agenda en cultureel nieuws nu gebundeld op Ticket to Tilburg, ook bereikbaar via stadvanmakers.nl.

Marcelle Hendrickx, wethouder kunst en cultuur: "Tilburg is een stad van makers. Tilburg verrast, daagt uit en stimuleert de verbeelding. Daarmee is Tilburg een voedingsbodem voor creatief talent. Oók dankzij een uitstekend productieklimaat, topmusea en belangrijke podia. Tilburg wordt steeds meer een stad waar het gebeurt. Daarom werd het ook hoog tijd om een eigen plek te creëren voor makers."

Marc Meeuwis, directeur Citymarketing Tilburg: "Het is logisch dat ook de Tilburgse makers een plek krijgen op Make it in Tilburg. Via de aparte pagina stadvanmakers krijgen makers informatie over bijvoorbeeld het makersfonds of nieuwe subsidieregelingen."

Meemakers

Naast de nieuwe online plek voor en over makers zijn er nu ook social media-kanalen waar volgers worden geïnformeerd over initiatieven, voorstellingen en andere informatie voor, door en over makers. Meeuwis: "We maken unieke content voor de pagina, zoals interviews met makers. Of 'Meemakers'; een blog geschreven door een inwoner van de stad die schrijft over een specifiek werk, concert of cultureel onderwerp." De eerste 'Meemaker'-blog is van de hand van wethouder Marcelle Hendrickx en is uiteraard te lezen op stadvanmakers.nl. Makers kunnen zichzelf melden als ze een idee hebben voor de pagina of een event, voorstelling, expo onder de aandacht willen brengen. Hiervoor vinden ze op de pagina een Makersloket. Hendrickx: "Op deze manier bouwen we samen aan een complete pagina over, voor en door makers. Dit is écht een heel mooi moment voor alle creatieven in de stad."

De website voor de makers is een initiatief van de raad dat met veel enthousiasme is overgenomen door het college.