Ontwikkelingen Stadsrand Dalem Zuid

11 december 2019
Een hal op Stadsrand Dalem Zuid

In Stadsrand Dalem Zuid is ruimte voor nieuwe bedrijven. In de afgelopen periode hebben zich bij de gemeente 3 bedrijven gemeld met concrete vestigingsplannen.

Verschillende omgevingsvergunningen zijn aangevraagd. Meer informatie hierover staat op overheid.nl.

Jumpsquare

Op de meest noordelijke kavel van Stadsrand Dalem Zuid (ten zuiden van de Dalemdreef) bouwt Kero Vastgoed een nieuw pand. Hier vestigen MonkeyTown, Basic Fit en Jumpsquare zich samen onder een dak. Bij het gebouw komt een groot parkeerterrein met ruim 200 parkeerplaatsen. De omgevingsvergunning hiervoor is verleend en ligt tot eind december ter inzage in de stadskantoren en online. De bouw van het gebouw start nadat de omgevingsvergunning onherroepelijk is geworden, waarschijnlijk komend voorjaar.

Omgevingsvergunning

GVI is een montage- en geveltechniek bedrijf dat nu nog is gevestigd aan de Kapitein Hatterasstraat in Tilburg. Dit bedrijf gaat ook naar Stadsrand Dalem Zuid. GVI heeft voor de bouw van hun nieuwe vestiging een  omgevingsvergunning aangevraagd. De verlening hiervan is waarschijnlijk begin volgend jaar.

Sop Autowas heeft een onherroepelijke omgevingsvergunning. De bouw van dit bedrijf is inmiddels gestart. De contouren van het gebouw worden al zichtbaar. Eind februari 2020 hoopt dit bedrijf haar deuren te kunnen openen aan de Spaubeekstraat 91.

Op het parkeerterrein van SV Gudok komen drie laadpalen voor elektrische auto's. In totaal kunnen er zes auto's tegelijk opladen. Elke paal heeft twee laadpunten. De verwachting is dat deze palen in het voorjaar van 2020 in gebruik gaan. Om deze laadpalen te kunnen plaatsen is nog een verkeersbesluit nodig. Dit wordt op korte termijn gepubliceerd op overheid.nl.

  • Meer informatie over het bedrijventerrein op de pagina Bedrijventerrein Stadsrand Dalem Zuid op deze website.