Tilburg zoekt 'Helden met een T'

25 juni 2021
Campagneposter Jeugdlintje

De gemeente is op zoek naar kinderen die een Jeugdlintje verdienen. Tilburgse kinderen en jongeren tot 18 jaar, die zich op een bijzondere manier inzetten voor anderen, oftewel een Held met een T, kunnen tot 30 september worden voorgedragen voor een Jeugdlintje.

Kent u iemand die een jeugdlintje verdient? Doet uw buurmeisje wekelijks boodschappen voor de oudere buurvrouw? Fluit uw neefje al jaren wedstrijden bij de voetbalclub? Helpt uw leerling uit 4havo een Syrische klasgenoot met zijn huiswerk? Dit zijn voorbeelden van een Tilburgse Held: Tilburgse kinderen die een Jeugdlintje verdienen. Iemand voordragen kan via de pagina Jeugdlintje op deze website.

Uitreiking op 20 november

Iedereen kan kinderen tot 18 jaar aanmelden voor deze onderscheiding die de gemeente vanaf 2021 weer jaarlijks uitreikt. Aanmelden kan tot en met 30 september 2021. De uitreiking is op de Internationale Dag van de Rechten van het Kind, op zaterdag 20 november. Een jury beoordeelt aan de hand van de voordrachten wie in aanmerking komt voor een Jeugdlintje.

Tilburg mooier maken

Veel kinderen en jongeren zetten zich in om Tilburg mooier te maken. Soms letterlijk, door zwerfafval in de wijk op te ruimen. Soms door zich op eigen initiatief in te zetten om moeilijke onderwerpen bespreekbaar te maken op scholen. Of door te helpen bij de scouting, de sportvereniging of in de wijk. De gemeente wil deze kinderen met het Tilburgs Jeugdlintje  in het zonnetje zetten. 

Burgemeester Theo Weterings: “Veel jongeren in Tilburg voelen zich enorm betrokken bij onze stad. Van kleine initiatieven tot grote bijdrage. Bij het verkrijgen van een onderscheiding wordt nu vaak vooral aan volwassenen gedacht. Dat past niet bij Tilburg, niet bij de inclusieve stad die we zijn. Regelmatig kom ik deze bijzondere kinderen tegen in de stad. En elke keer weer ben ik onder de indruk. Ik vind het daarom belangrijk om hiervoor waardering te tonen. Deze Tilburgse Helden verdienen het om in het zonnetje te worden gezet”.

Meer informatie en de voorwaarden staan op de pagina Jeugdlintje op deze website. Bij vragen kan contact opgenomen worden met de medewerkers Kabinet, Representatie en Events van de gemeente Tilburg via telefoonnummer 013 - 542 92 98 of via e-mail kabinet@tilburg.nl.