Opknapbeurt park Kruizemuntweg

25 januari 2021
Speelplek park Kruizemuntweg

(Foto: Beeldveld / Wilfried Scholtes)

Het parkje achter de flats Kruidenlaan en Bieslookweg had een opknapbeurt nodig. Inmiddels zijn bijna alle werkzaamheden afgerond en is het park weer een fijne en veilige plek, voor mens en dier. Het asfalteren van de paden en het inzaaien van de speelvelden met gras volgt dit voorjaar.

De gemeente heeft extra groen geplant. De oude paden zijn vernieuwd, extra verlichting is geplaatst en er zijn nieuwe paden aangelegd. Daarmee is het park weer een fijne plek om te wandelen, sporten of om gewoon even te zitten en van de omgeving te genieten. Bij de ingangen liggen boomstammen, zodat brommers en scooters niet makkelijk het park in kunnen rijden.

In bloei

De aanplant van verschillende nieuwe bomen en planten moeten ervoor zorgen dat het groen op verschillende tijden van het jaar in bloei staat. Dat is niet alleen mooi voor de buurtbewoners, maar ook aantrekkelijk voor vogels en insecten. Bovendien is gevarieerd groen minder kwetsbaar voor bijvoorbeeld droogte of ziektes. Bij het plaatsen van de extra verlichting is rekening gehouden met de aanwezige vleermuizen in het park. Om ze zo min mogelijk te storen, is het hoofdwandelpad niet verlicht. De lamp in de honden uitlaatzone gaat alleen aan als er iemand is.

Aanwinst

Een grote aanwinst voor het park is de Krajicek Playground van 40 bij 20 meter. Hier zijn verschillende sporten te beoefenen. Inwoners kunnen er zelf gaan sporten of meedoen aan activiteiten van Buurtsport. Ook de jeu de boulesbaan heeft een nieuwe plek gekregen en het basketbalveld is opgeknapt. Daarnaast staan er nieuwe speeltoestellen.  

De gemeente moet de feestelijke opening van het park en de Kraijeck Playground uitstellen vanwege de coronamaatregelen. Als de dan geldende coronamaatregelen het toelaten, volgt in april of mei een feestelijk moment voor de bewoners.