Opknapbeurt voor Bernardusplein en Norbertusstraat

27 mei 2020
Het nieuwe plan

Het Bernardusplein en de Norbertusstraat worden opgeknapt. De voorbereidende werkzaamheden zijn 25 mei begonnen. In de nieuwe plannen komt er o.a. een parkje met speelruimte voor kinderen.

De bewoners zijn bij het nieuwe plan betrokken. De straat voor de oude winkels en de huisnummers 7 t/m 16 gaat weg. Er ligt nu een voorlopig ontwerp. Doordat de winkels aan het plein er niet meer zijn kan het Bernardusplein aangepast worden in een veilig, gezellig park waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten en waar ruimte voor kinderen is om te spelen. Auto’s kunnen dan niet meer over het plein rijden. Ook de Norbertusstraat gaat op de schop en krijgt meer groen.

Tot 15 juni is het Bernardusplein afgesloten tussen de Norbertuslaan en de Thomas van Aquinostraat en tussen de Thomas van Aquinostraat en Bernardusstraat huisnummer 7. Een deel van de parkeerplaatsen is niet meer beschikbaar. Er komt een tijdelijk pop-up park met grote bloembakken voor meer groen en kinderen krijgen ruimte om te spelen. Verkeer wordt omgeleid.

Meer informatie over het nieuwe plan staat op de website: eenfijnebuurt.nl/Bernardusplein. Via deze site is het mogelijk om vragen te stellen en ideeën door te geven. Inwoners kunnen vertellen wat ze goed en wat ze minder vinden aan het nieuwe plan.

Verder uitwerken

De gemeente gaat aan de slag met de opmerkingen en ideeën. De planning is om eind 2020, begin 2021 de starten met de uitvoering van het plan.

Een schone, groene, goed onderhouden openbare ruimte waar inwoners prettig met elkaar kunnen wonen, leven en samen zijn. Dat is waar de gemeente Tilburg aan werkt en waar de gemeente extra in investeert. Dat doet de gemeente door samen met inwoners te bepalen waar en welke actie nodig is. Het gaat niet alleen om meer investeren, maar ook over zoeken naar efficiëntere manieren om te werken.