Opvang Oekraïense vluchtelingen in voormalig GGD-gebouw Ringbaan-West

16 maart 2022

Tilburg gaat tijdelijk Oekraïense vluchtelingen opvangen in het voormalige GGD-gebouw aan Ringbaan-West 227. Dit gebouw is in eigendom van de gemeente. Het gaat om de opvang van maximaal 150 vluchtelingen voor een langere periode.

GGD gebouw aan Ringbaan West

(Foto Taeke Bouma.nl)

Donderdag 24 maart zijn hierover verschillende informatiemomenten voor omwonenden. De opvanglocatie gaat naar verwachting maandag 28 maart open. Het biedt dan gelijk plaats voor 80 personen. Op dit moment is nog niet bekend hoe lang de opvanglocatie in het voormalige GGD-gebouw nodig is. Donderdag 17 maart starten de werkzaamheden om het gebouw klaar te maken als opvanglocatie. Er vinden ook controles plaats voor veilig gebruik. De gemeente start op korte termijn nodige vergunningsprocedures op om het pand als opvanglocatie te kunnen gebruiken. De gemeente hoopt samen met de Tilburgse woningcorporaties op korte termijn nog een aantal andere opvanglocaties te kunnen openen.

Verantwoordelijkheid nemen

Wethouder Esmah Lahlah: “Vanwege het extreme oorlogsgeweld en de humanitaire ramp die zich afspeelt in Oekraïne, vluchten veel inwoners van dat land naar veilige Europese landen, waaronder Nederland. De Nederlandse gemeenten hebben afgesproken om ruimhartig gevolg te geven aan de oproep van de regering om samen te zorgen voor de opvang van deze naar verwachting duizenden vluchtelingen. Vanzelfsprekend neemt ook de gemeente Tilburg haar verantwoordelijkheid om deze mensen in nood te helpen, bijvoorbeeld door opvangplekken beschikbaar te stellen. Daar kunnen zij de noodzakelijke hulp en zorg krijgen en tot rust komen.”

Wie meer wil weten, kan terecht op de pagina Oekraïne op deze website. Daar vindt u ook de meest gestelde vragen.