Orange the World: aandacht voor geweld tegen vrouwen 

22 november 2022
Het logo van Orange the World

Van 25 november t/m 10 december kleurt Tilburg weer Oranje. Dat heeft niets te maken met het WK voetbal, maar alles met de internationale campagne Orange the World. Dit jaar doet Tilburg weer mee aan deze internationale campagne, waarin aandacht wordt gevraagd voor Geweld tegen Vrouwen. 

Geweld tegen vrouwen en meisjes komt in veel vormen voor, ook in Nederland. Zo heeft meer dan de helft van de vrouwen ervaring met seksuele straatintimidatie. Is 1 op de 5 vrouwen ooit fysiek mishandeld en is 1 op de 10 vrouwen ooit verkracht. Toch blijft geweld tegen vrouwen een onderbelicht probleem. Tijdens Orange the World wordt  aandacht gevraagd voor geweld tegen vrouwen. 

Bijeenkomst Cinecitta 30 november

Op 30 november is in bioscoop Cinecitta (Willem II-straat 29) een Orange the World bijeenkomst. Die is georganiseerd door de gemeente, stichting Feniks en Sterk Huis. Tijdens de bijeenkomst wordt dieper ingegaan op geweld tegen vrouwen.Bijvoorbeeld welke hulp is er voor slachtoffers van seksueel misbruik en wat is straatintimidatie precies? Stichting Stop Straatintimidatie is aanwezig met een Virtual Reality- bril, zodat deelnemers straatintimidatie kunnen ervaren. Ook is er een sneak preview van de documentaire ‘Belaagd’ te zien. Ervaringsdeskundigen op het gebied van geweld gaan met elkaar in gesprek.

Meer informatie op de website orangetheworld.nl.

Voor wie is het?

Voor meisjes en vrouwen die slachtoffer zijn (geweest) van geweld, voor iedereen die een meisje of vrouw in zijn/haar/hun omgeving heeft die slachtoffer is (geweest) van geweld en voor iedereen die meer wil weten of wat wil doen aan dit probleem.

Programma

Panelleden zijn  Marijke Naezer (genderstudies-wetenschapper), Angelique Lautenslager, Laurens Kleijntjens (Feniks), Marijke Naezer (genderstudies-wetenschapper), Judith Martens (Sterk Huis), Angelique Lautenslager (ervaringsdeskundige) en Hadassah de Boer (moderator). Presentatrice Hadassah de Boer is moderator van het panelgesprek.

Programma

19:00 - 19:30 uurInloop met stand Stop Straatdiscriminatie
19:30 - 19:35 uurOpening
19:35 - 20:20 uurDocumentaire BELAAGD
20:20 - 20:50 uurPauze
20:50 - 21:15 uurPaneldiscussie met experts