Paralympische sporters in Tilburg

18 september 2020
Een atletiekbaan

Op de atletiekbaan van Attila komen op zondag 20 september atleten uit 6 landen in actie, tijdens het Open Nederlands Kampioenschap (ONK) atletiek voor sporters met een beperking. 

Vanwege het coronavirus zijn de Paralympics in Tokio een jaar uitgesteld. Voor de Nederlandse atleten is er een alternatief gevonden om alsnog hun topvorm te laten zien. 
Sportwethouder Rolph Dols is enthousiast over dit evenement. "Het is geweldig dat er sowieso weer gesport kan worden. Binnen de RIVM-richtlijnen willen we zoveel mogelijk door laten gaan in Tilburg. Dit is wel een heel mooie wedstrijd. Weliswaar zonder publiek, maar we zijn heel trots dat veel Paralympische toppers op onze baan komen sporten. Trots ben ik ook op Attila die de handschoen heeft opgepakt en dit evenement organiseert. Het ONK sluit naadloos aan bij de doelstelling van Tilburg om een inclusieve stad te zijn. Sport moet voor iedereen mogelijk zijn. Prestatie, passie en plezier gelden voor sporters met én zonder handicap." 

Snelle baan 

Fleur Jong, de kersverse wereldrecordhouder over 100 meter, is minstens zo enthousiast als de wethouder. "Geweldig dat we in Tilburg mogen lopen. Dat is voor ons als sprinters toch echt de snelste baan. Het seizoen loopt wat op zijn eind, maar ik wil het goed afsluiten. Het is prachtig dat zoveel atleten nog in actie gaan komen half september. Volgend jaar hopen we dan toch echt in Tokio te knokken om de Olympische medailles." 

Zonder publiek 

Naast de hardlopers zijn ook de snelle wheelers of rolstoelracers zondag actief. Voor de meer recreatieve deelnemers is er de optie om met de Racerunner mee te doen. De wedstrijden op de atletiekbaan van Attila beginnen zondag 20 september om 10:00 uur en duren tot ongeveer 17:00 uur. Er mag geen publiek aanwezig zijn, vanwege het coronavirus.