Quiet Community Tilburg wint nationale vrijwilligersprijs

17 april 2020

Stichting Quiet Community Tilburg is de winnaar van de juryprijs bij de Nationale Vrijwilligersprijzen. Alle winnaars werden donderdag 16 april digitaal bekend gemaakt tijdens een live Facebook-uitzending.

Minister Hugo de Jonge overhandigde de award en een geldbedrag van 9.000 euro virtueel aan Stefan Jansen, voorzitter van de stichting. Met het geldbedrag mogen ze onder andere een professionele promotiefilm opnemen.

Inwoners helpen

Stichting Quiet Community werd voorgedragen door ContourdeTwern. De Tilburgse stichting helpt mensen in armoedesituaties op verschillende manieren. Lokale sponsors bieden diensten en producten aan zoals bijvoorbeeld een kinderfeestje, een fietsreparatie of een voorstelling. De mensen die geholpen worden, sluiten zich vaak weer aan als vrijwilliger om anderen te helpen.

Wethouder Rolph Dols: "Vrijwilligers spelen, zeker in deze tijd, een belangrijke rol in onze gemeente. Heel mooi dat Quiet Community Tilburg deze nationale vrijwilligersprijs van de jury heeft gekregen. Hun toegevoegde waarde is een voorbeeld voor anderen en laat goed zien hoe groot de maatschappelijke betrokkenheid is in onze stad. Dat is iets waar we met z'n allen ontzettend trots op mogen zijn."

Passieprijs

Ook andere Tilburgse kandidaten maakten kans op een prijs. Vrijwilligster Faaisa Cabdi deelt samen met de 64 andere genomineerden de Passieprijs. Wouter en Karolien van het G-voetbalweekend grepen naast de Gouden Venus van Milo. De Nationale Vrijwilligersprijzen worden ieder jaar uitgereikt om vrijwilligers in het zonnetje te zetten en aandacht te vragen voor de belangrijke taak die ze vervullen.